Borettslaget og omegn

Olsgård 2 borettslag ligger i bydelen Håpet i Tromsø. Håpet er en av Tromsøs første drabantbyer og ligger på Tromsøyas vestside. Dette gir sol nesten 24 timer i døgnet når midnattsolen skinner. Håpet er på grunn av sin beliggenhet et populært sted å bo. Det er nært sentrum av Tromsø. Det tar 45 minutter å gå og 15 minutter å sykle. Håpet er også sentralt plassert med tanke på nærhet til arbeidsplasser. Jekta kjøpesenter og en rekke andre bedrifter på Lagnes er noen minutters spasertur unna. Universistetssykehuset i Nord-Norge er 20 minutters gange unna og det er akseptabel avstand til andre bedrifter på østsiden av Tromsøya. Man kan med andre ord lett unngå rushtrafikk og køplager om man bor i dette området.

GapahukenBor man på Håpet er naturen lett tilgjengelig. En liten spasertur unna frister akebakker og vinterstid lysløyper. Her kan du se når løypenettet i Tromsø sist ble preparert.

Sommerstid finnes det et sort utvalg av stier man kan benytte og områder hvor blåbær og kantarell vokser. Blåbær Gapahuken ved Mortensnes skole er mye brukt både av skolens elever og av beboere i nærområdet. Et perfekt sted for en sammenkomst i alle årets måneder. Skihytta har etter sin renovering blitt et populært utfluktssted sommer som vinter. Av idrettslag og organisasjoner i nærheten, er Skarp IF det lokale fotballaget. Skulle svømming være idretten man har lyst å drive med, har Tromsø Svømmeskole kurs for barn i svømmehallen på Mortensnes skole. Av vinteridretter er det kort vei til Templarheimen og Tromsø Skiklubb. Og om bortoverski ikke er det du har lyst til, kan Tromsøhopp tilby aktiviteter med mer luft mellom deltager og Moder Jord. Når man bor i Tromsø vil enkelte dager ha et slikt vær at selv Lars Monsen ikke vil oppholde seg utendørs. Da er det greit å vite at turen ned til Leo’s Lekeland er kort.

Olsgård 2 borettslag ligger i sørenden av Håpet. Borrettslaget består av 61 boenheter fordelt på 45 blokkleiligheter og 16 rekkehus. Alle boenhetene befinner seg innenfor en firkant definert av Måseveien i nord, Dueveien i øst, Heiloveien i sør og Stærveien i vest, se kart lengre ned på siden. Google StreetView har vært på besøk og gjort det mulig å besøke borettslaget via internet. Det finnes en rekke barnehager i nærområdet og Mortensnes barneskole og Lagnes ungdomsskole er en kort spasertur unna. Både Dueveien og Stærveien er stengt for gjennomkjøring. Dette gir lite trafikk og trygge omgivelser for lekende barn.

Av matvarebutikker i nærheten er Prix Håpet og Kiwi Langnes de nærmeste. Til butikkene tar det noen minutter å spasere. Tiden hjem igjen er stort sett avhengig av mengden poser og ens egen fysiske og mentale styrke.

På disse sidene vil (nesten) alt som rører seg i borettslaget bli publisert.

Kart som viser hvor Olsgård 2 Borettslag ligger på Håpet.

Borettslaget ligger, som definert over, mellom Måseveien i nord, Stærveien i vest, Dueveien i øst og Heiloveien i sør. På kartene under definerer den sorte firkanten borettslagets område. Bildet til venstre viser kart over borettslagets område og bildet til høyre viser et flyfoto over samme område. Bildene er hentet fra http://www.gulesider.no.

kart_olsgaard2  flyfoto_kart_olsgaard2